Nieuws

12 juni 2023
Delta Rhine Corridor. Update

Het project Delta Rhine Corridor is gestart met de kennisgeving van het voornemen en de participatie. Van vrijdag 26 mei tot en met zaterdag 6 juli 2023 ligt het voornemen en voorstel voor project ter inzage.

12 juni 2023
130 initiatiefnemers uit bouwsector presenteren nieuwe online tool: de ILS Configurator

Een groep van 130 initiatiefnemers in de ontwerp-, bouw- en technieksector lanceerde vandaag de ILS Configurator in het Bouwhuis in Zoetermeer. De eerste open source online tool, waarmee iedere partij in de bouwketen eenvoudig en uniform een Informat ...

12 juni 2023
CBS uitvraag 2022

In de onlangs gehouden ALV heeft het CBS een constructieve toelichting gegeven bij het belang van goede data voor de goederenstroom via transportbuisleidingen. Bovendien is er extra informatie te vinden op de site van het CBS. De waarneemperiode voor ...

10 mei 2023
Register Externe Veiligheid

Als onderdeel van de Omgevingsweg wordt in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat het Register Externe Veiligheid (REV) gebouwd.

10 mei 2023
Pipeliner opleidingen gaan in het najaar weer van start.

Al ruim 20 jaar biedt Pipeliner opleidingen voor werknemers in de kabel- en leidingbranche aan. Wat destijds begon met één opleiding is uitgegroeid tot een waaier aan mogelijkheden vandaag.

5 mei 2023
DCC-IenW: waarschuwingen voor extreem ruimteweer

In samenwerking met het KNMI heeft het Departementaal Coördinatiecentrum Crisisbeheersing van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (DCC-IenW) een alarmeringsfunctionaliteit voor haar crisisnetwerk ingericht voor extreem ruimteweer.