25 februari 2021

IFV: Webinar Veilige Energietransitie Live: Waterstof | 5 maart

Op 5 maart aanstaande organiseert IFV (Instituut voor Fysieke Veiligheid) in samenwerking met Brandweer Nederland een webinar 'Veilige Energietransitie Live' over waterstof. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor het webinar kan via de link in onderstaande uitnodiging.

Het IFV en Brandweer Nederland slaan de handen ineen en organiseren een serie webinars over de veiligheidsaspecten van de energietransitie: Veilige Energietransitie Live. In vier afleveringen behandelen we de thema’s waterstof, elektrificatie, zonneweides en automotive. Een panel van deskundigen vanuit wetenschap, veiligheidsregio, verzekeraar en praktijk schuift aan om deze actuele onderwerpen vanuit verschillende perspectieven te belichten! Het eerste webinar op 5 maart staat in het teken van waterstof.

Voor wie?
De webinarserie is bedoeld voor medewerkers van veiligheidsregio’s, gemeenten, ministeries en (crisis)partners die meer willen weten over de veiligheidsaspecten van de energietransitie. 
 
Aflevering 1: Waterstof
In ruim anderhalf uur word je meegenomen in de achtergronden, laatste ontwikkelingen en praktijkervaringen met de toepassing van waterstof als energiebron. Lector Energie- en transportveiligheid Nils Rosmuller gaat in gesprek met de volgende gasten:

  • Ad van Wijk, hoogleraar Future Energy Systems aan de TU Delft
  • Willem Hazenberg, Project Manager Business development Hydrogen and Geothermal bij Stork
  • Bart Vogelzang, Alliander
  • Dirk van Dijken, coördinator afdeling Risicobeheersing, Veiligheidsregio Drenthe.

Via de chat kun je direct je vragen stellen. Het webinar sluit af met een paneldiscussie.
 
Aanmelden
Geïnteresseerd? Meld je aan via deze link. Kort voor aanvang van het webinar ontvang je een link waarmee je kunt inloggen. Ben je niet in de gelegenheid om het webinar live te volgen? Kijk de aflevering op een later tijdstip terug via het YouTube-kanaal van het IFV. Ken je iemand voor wie dit webinar ook interessant is, stuur de uitnodiging dan gerust door. 

Noteer alvast in je agenda
Aflevering 2: Elektrificatie op donderdagmiddag 8 april 2021 
Aflevering 3: Zonneweides op vrijdagmorgen 23 april 2021
Aflevering 4: Automotive op donderdagmiddag 27 mei 2021
 
Meer informatie
Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met IFV Kennisevents, telefoon 06-43234600, e-mail kennisevents@ifv.nl.