18 mei 2022

Kabel- en leidingendag 1 december 2022 - De wirwar aan regels rond leidingen en kabels ontward

Ons land ligt vol met kabels en leidingen, en jaarlijks komen er meer en meer bij. Voor deze wirwar van kabels en leidingen geldt ook een wirwar van regels op een zeer breed terrein. In de dagelijkse praktijk heb je te maken met aansprakelijkheidsrecht, externe veiligheid, gedoogplichten, zakelijke rechten, ruimtelijke ordening en soms zelfs handhaving en strafrecht. Zeer actueel is de introductie van een gebruiksvergoeding in specifieke gedoogsituaties. Het is haast onmogelijk om alle ontwikkelingen op al die terreinen goed bij te houden.

Daarom organiseert de Stichting Leerstoel Onteigeningsrecht in samenwerking met het Centrum voor Postdoctoraal Juridisch Onderwijs (CPO) van de Radboud Universiteit op 1 december 2022 de jaarlijkse Kabel- en Leidingendag.

Sprekers uit de wetenschap en de praktijk behandelen alle relevante actualiteiten voor de (juridische) praktijk rond kabels en leidingen. Na deze dag bent u weer helemaal op de hoogte.

De dag is met name bedoeld voor diegenen die werkzaam zijn binnen de sector van kabels en leidingen, zoals bijvoorbeeld medewerkers van netbeheerders, waterbedrijven en bedrijven uit de energiesector, maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Het symposium vindt plaats op 1 december 2022 van 10.00 tot 16.30 uur in Nijmegen. 

Voor meer informatie over het programma en inschrijven, klikt u hier